Deliva: Snijden op niveau


Deliva werd opgericht in 1991. Het bedrijf gelegen te Genk (België) is anno 2020 uitgegroeid tot een gerenommeerde productie-unit (10.000 m2) voor soepen, sauzen, vacuüm gegaarde maaltijden en maaltijdcomponenten. Aangezien kennis, net als een lekkere maaltijd, beter is als het gedeeld wordt, vermarkt Deliva het volledige concept van vacuüm garen. Dat wordt gedaan door een kant-en-klaar pakket aan te bieden, van infrastructuur tot commercialisatie. De klant wordt stapsgewijs begeleid en ondersteund om zich te ontwikkelen tot een volwaardig bereider van vacuümmaaltijden. 

Over de jaren heen heeft Deliva voor verschillende doeleinden aangeklopt bij Havantec uit Oirschot en tegenwoordig zijn machines en producten van Havantec op verschillende plekken terug te vinden in de productieprocessen.  

Belangrijk in de productie van Deliva zijn de schotelcutters van Nowicki  voor het snijden van ingrediënten. Dankzij het snij- en mengvermogen is de Nowicki Schotelcutter de perfecte machine om producten tot een homogene massa te verwerken. Effectief snijden, mengen en emulgeren van vlees, vis, groenten, zoetwaren, chocolade, marsepein, noten, kaas en vruchten in één enkel arbeidsproces. 

Daarnaast maakt Deliva ook gebruik van vormmachines van Deighton om producten te vormen en transportmiddelen  en liften van N&N voor transport binnen de productieruimtes.

Het eerste contact met Havantec is ontstaan met de aankoop van een tweedehands snijmachine van Berkel via het internet. Een groot aanbod aan tweedehands machines en de mogelijkheid om machines in te ruilen zijn voor Deliva belangrijke redenen om voor Havantec te kiezen. Heeft Havantec een machine niet op voorraad dan zullen zij altijd meedenken en meezoeken naar een goede en snelle oplossing. 

‘’Een grote uitdaging waarin Havantec ons heeft bijgestaan was om een grote transportband op maat te maken. 
De band moest dienbladen met afwas automatisch naar onze spoelkeuken vervoeren. 
Vervolgens moest de gehele band ook naar de 2de verdieping getild worden.’’ - Roberto Morelli, Deliva


                                                                             

Korte levertijden en een eerlijke prijs zijn echt sterke punten van Havantec. De goede en snelle service is de reden dat Deliva telkens bij Havantec is teruggekomen. Daarnaast is Accountmanager Patrick Sulèr een aangenaam persoon in de omgang en altijd behulpzaam in het zoeken naar oplossingen. 

''Deliva raadt Havantec en haar producten dan ook aan bij andere bedrijven en klanten. Havantec kan zowel nieuwe als gebruikte machines van een goede kwaliteit aanbieden tegen een correcte en eerlijke prijs. Je weet waar je aan toe bent en Patrick denkt altijd met je mee om je doelen te realiseren.'' aldus Roberto Morelli. 

Bent u ook opzoek naar deskundig advies voor uw project?
Neem dan contact met ons op!

Mail: info@havantec.nl
Tel: +31 (0)499 - 376970