Öztas Dönerproduktion

Öztas vleeshandel is opgericht in 1994 en heeft zich gespecialiseerd in de productie van Döner kebab.

Öztas is vandaag de dag gevestigd te Moers, Duitsland. Het pand is 3500m2 met een team van 350+ medewerkers dat door middel van scherpe kwaliteitscontrole dagelijks garant staat voor de verwerking van hoogwaardig kalfs-, rundvlees en gevogelte. Dit alles volledig halal en onder strikte hygiënische omstandigheden. De hoge kwaliteit vleesproducten van Öztas worden geleverd door heel Europa, van Nederland tot Italië en van Duitsland tot Spanje.

Andreas Klings, bedrijfsleider bij Öztas nam ons mee tijdens een rondleiding door hun productie faciliteiten. 

                                                                     

Hoe ben u bij Havantec terechtgekomen?

De relatie met Havantec bestaat al heel lang! Ik ben in januari 2013 bij Öztas begonnen en Hans kwam toen al met regelmaat over de vloer. De diverse productie machines en bedrijfsinrichtingen van Havantec zijn door heel ons pand terug te vinden.  


Welke van onze machines heeft u?

Normwagen kantelaars (Backsavers), normwagenwasmachine/krattenwasmachine, wasbakken, bureaus en werktafels.

Hygiëne staat bij ons centraal. De normwagen- en krattenwasmachine combinatie was daarom een project apart. Doordat krattenwasmachines een in én uitgang hebben is de doorvoercapaciteit doorgaans hoog. Dit wilde we ook bewerkstelligen bij het reinigingsproces van onze normwagens. 

“Omdat we al bekend waren met Havantec heb ik het probleem natuurlijk ook bij hen uitgezet. Havantec was eigenlijk de enige die een passende oplossing konden bieden voor het probleem.” Vertelt Andreas. “In goed overleg zijn we tot een voor ons gewenst ontwerp gekomen en Havantec heeft dit vervolgens voor de volle 100% kunnen realiseren.”

“Ik ben zelf ook erg te spreken over het contact tijdens de aanschaf van de normwagen kantelaars op accu”, voegt Andreas toe. “We waren al enige tijd op zoek naar een kantelaar zonder snoer. De kantelaars die we tot die tijd hadden zorgde voor irritaties bij de collega’s. De stroomkabel lag vaak in de weg en zorgde voor struikel gevaar.”

Verder waren er nog een aantal specifieke wensen.  De gewenste wijzigingen werden direct doorgevoerd om de machine volgens onze verwachtingen werkklaar te maken.

                                                                     


Waarom heb je voor Havantec gekozen?

“Havantec denkt vaak mee in oplossingen, zo ook met onze wens van een  kratten- en normwagenwasmachine in één. Ze zijn echt met ons in overleg gegaan om te kijken wat onze wensen zijn, of er geen behoefte over het hoofd wordt gezien en hoe dit alles in de praktijk uitgevoerd kan worden. “


Hoe heeft u de contactpersoon ervaren?

“Het contact is altijd vriendelijk en we begrijpen elkaar goed. Hans luistert naar onze wensen, weet van de hoed en de rand en het gehele Havantec team is open en eerlijk over (on)mogelijkheden. Er wordt altijd meegedacht naar oplossingen die naadloos passen in ons productieproces en de productie perfect ondersteunt.”