Uitgekookt is ontstaan vanuit de passie van de familie Van Marle voor goed en gezond eten. De familie begon in 1830 met het verbouwen en verkopen van groenten en begon later een vooruitstrevende groentewinkel die als eerste panklare groente (gewassen en gesneden) verkocht. Bijna twee eeuwen later is Uitgekookt de innovatieve maaltijdservice van vandaag de dag.

Met de focus op personalisatie en een optimale klantenbeleving wil Uitgekookt voor heel Nederland de favoriete oplossing worden als zelf koken even niet lukt. 

Vol passie wordt gewerkt aan hun missie: Nederland gezonder laten eten. Dat doen ze door lekker en gezonde maaltijden gekoeld bij je thuis te bezorgen. De consument hoeft de maaltijden alleen nog op te warmen. “Zo maken we het wel heel makkelijk om gezond te eten.“

Uitgekookt kookt dagelijks veel verschillende soorten maaltijden met een veelvoud aan onderdelen. Denk hierbij aan producten zoals: rijstschotels, stoofpotten, groentemixen sauzen en diverse aardappelgarnituren. Deze onderdelen worden in de verpakkingskeuken samengevoegd tot volwaardige vers en klare maaltijden.


De uitdaging voor Uitgekookt

Het menu van Uitgekookt bestaat uit verschillende maaltijden met wisselende combinaties van ingrediënten die qua textuur, vorm en gewicht kunnen variëren. Samen vormen de verschillende combinaties van ingrediënten de verschillende maaltijden op het weekmenu.

Door de groei die Uitgekookt doormaakt en de verwachte toekomstige ontwikkelingen neemt het volume in maaltijden steeds meer toe. Daarom is Uitgekookt gaan zoeken naar een oplossing waarbij de kwaliteit van de maaltijden ook bij toenemende aantallen gewaarborgd of zelfs verbeterd wordt. Ook de ergonomie voor het keukenteam speelt hierin een belangrijke rol. 

Bij Uitgekookt staan open communicatie, eerlijkheid en het nakomen van afspraken centraal in samenwerkingen. Dit zien we bij Havantec terug in onze kernwaarden, waarbij we verder kijken dan alleen specifieke machines en echt streven naar de beste oplossingen voor het productieproces van onze klanten.


Het voortraject van de samenwerking

“Het contact dat ik vanaf het begin met Cas heb gehad was zonder enige twijfel prettig en vlot. Daar houd ik wel van, niet teveel gedoe en lange fases maar to-the-point, helder en open.” Aldus Fernando, chef concept & productontwikkeling bij Uitgekookt.

In eerste instantie is het vraagstuk telefonisch bij Cas neergeld, daarop werden een aantal wedervragen gesteld en nog diezelfde middag werd een eerste feedback inclusief advisering gemaild. Vanuit daar zijn we verder gegaan om een vervolg te bepalen.

De vragen vooraf omtrent de testen i.c.m. product voorkeuren werden keurig beantwoord. Naar aanleiding daarvan is door Uitgekookt een plan gemaakt over de te testen producten en deze neergelegd bij Havantec.

Eenmaal aangekomen in Oirschot kregen we een fijn welkom, een kopje koffie en een rondleiding om vervolgens de testruimte in te gaan. Eenmaal daar was toch interesse in een ander volume menger dan dat gereed stond, deze werd zonder enige moeite geïnstalleerd en de test kon beginnen. Dit alles concludeert in een zeer positieve ervaring.


Samenwerking en toekomst tussen Uitgekookt en Havantec

Uitgekookt heeft aangegeven zeer tevreden te zijn met de geleverde menger en de service van Havantec. Tot op heden heeft de samenwerking een goed inzicht gegeven in de mogelijkheden die Havantec aan Uitgekookt te bieden heeft. Over het begin van de samenwerking en dus het leveren van de eerste mengmachine en lift van Havantec zijn ze erg positief.

De installatie en service er omheen zijn prima verlopen. Een korte levertijd in dit geval en dus een vlotte levering op onze locatie. Alles is keurig op zijn plek gezet inclusief een extra uitgebreide uitleg richting het keukenteam van Uitgekookt met alle mogelijkheden van de machine.

De nieuwe menger zorgt ervoor dat er efficiënt gewerkt wordt en de kwaliteit voor de consument niet afneemt bij een verhoging van de capaciteit. Dit zorgt er voor dat nog meer mensen kunnen genieten van de lekkere en gezonde maaltijden van Uitgekookt.    

“Vanaf het begin was het voor mij prettig, vlot en betrouwbaar. Zoals ik al aangaf houd ik daar van. Tot op heden is de situatie niet veranderd. Als alles zo soepel blijft verlopen en wij keurig worden bediend op de wensen die we hebben, sluit ik niet uit dat Havantec ook bij een verdere groei van Uitgekookt betrokken is met het leveren van dergelijke machines.” – Fernando Postma, chef concept & productontwikkeling bij Uitgekookt. (rechts op afbeelding)