De installatie van twee aangepaste mengers en de verzorging van deze complete lijn bij een van Nederlands grootste vleesverwerkers is hier een perfect voorbeeld van. 

De twee N&N 1500L mengers zijn uitgerust met weegcellen en werken op één gecentraliseerd bedieningssysteem. Dit zorgt ervoor dat beide mixers perfect op elkaar afgesteld kunnen worden via programma’s die naar eigen behoefte zijn in te stellen.

Omdat de mengers tegenover elkaar staan is een van de mengers geheel gespiegeld opgebouwd. Hierdoor komen de uitgangen van beide mengers op dezelfde transsportband uit en kan er optimaal van de ruimte gebruik gemaakt worden. Het uitkomende product wordt via een opvoerband uit de mengers geleidt en in kratten geplaatst. De kratten kunnen daarna individueel afgewogen worden. 

Doordat de aanvoer van product via een hoog hangende goot loopt zijn er geen liften nodig en wordt er ook hier weer een hoop ruimte bespaard. Achter de mengers is een verhoging met veiligheidshekken geplaatst. Hygiëne is een belangrijk aspect in de voedingsindustrie en daarom is meegedacht over een efficiënte manier van reinigen. Het resultaat is een hekwerk dat omlaag geklapt kan worden wanneer de machines niet draaien. Zo kan er vanaf de verhoging overzichtelijk gereinigd worden. 

Patrick Sulèr, onze ervaren verkoopadviseur, heeft in nauwe samenwerking met de klant hun wensen om kunnen zetten in deze unieke installatie.


Opzoek naar deskundig advies voor uw project?
Neem dan contact met ons op!
Mail: info@havantec.nl
Tel: +31 (0)499 - 376970