Hygiënische kleedkamerinrichting voor de voedingsindustrie

Wanneer u uw medewerkers werkkleding voorschrijft draagt dit bij aan het hoog houden van de hygiënestandaarden binnen uw productiefaciliteiten, Wel betekent dit dat voor uw medewerkers kleedruimte ingericht dient te worden en zij kluisjes ter beschikking gesteld moeten krijgen. Dit geldt voor alle medewerkers die werken in ruimtes waar hygiënisch werken de norm is, zoals in de voedselverwerking. Met name in deze ruimtes zijn lockers die vanuit hygiënisch oogpunt zijn geselecteerd van groot belang. Daarnaast moet natuurlijk ook rekening worden gehouden met de werkplaatsverordening.

Een van de voornemens in de werkplaatsverordening binnen de levensmiddelenindustrie is dat werknemers hun kleding individueel en hygiënisch kunnen opbergen in afsluitbare kluisjes 

Afzonderlijke kluisjes voor de levensmiddelenindustrie

In hygiënegevoelige industrieën is een strikte scheiding van burgerkleding en schone werkkleding verplicht. Dit maakt adequate omkleed voorzieningen noodzakelijk. Het zogeheten zwart-wit-principe voorkomt dat er vuil van buitenaf in de productieruimte terechtkomt. 


De door u gekozen kasten moeten een hygiënische opslag van de werkkleding mogelijk maken. Ze zijn daarom voorzien van opbergmogelijkheden voor hoofddeksels en een ruimte voor smocks, werkbroeken of overalls. Speciale garderobesystemen voor de levering van verse werkkleding in het witte gedeelte van de kleedkamer, evenals een gecontroleerde vuilafvoer en schone schoenopslag maken het concept compleet. 

Omdat elk bedrijf andere ruimtelijke en personele uitdagingen heeft, creëert Havantec samen met u  unieke en individuele ontwerpen speciaal afgestemd op uw situatie. De kasten voldoen aan de geldende DIN-voorschriften met betrekking tot afmetingen, kwaliteit, letsel- en inbraakveiligheid en hygiëne-eisen.

De aanschaf van hygiënische kleedkamer lockers

Havantec biedt speciale kleedkasten voor de vleesindustrie en andere voedselverwerkende bedrijven, gemaakt van roestvrij staal, geslepen oppervlakten en gelakt gegalvaniseerd plaatstaal. Ze zijn eenvoudig te reinigen en dus ideaal voor een perfecte hygiëne. 


Bent u bezig uw bestaande kleedruimtes te vernieuwen en wilt u hiervoor lockers aanschaffen of heeft u een compleet concept nodig voor uw verbouwing of nieuwbouw? 

Ons team gaat graag samen met u aan de slag en bieden advies op maat zodat u de juiste lockers voor uw kleedruimtesituatie kunt samenstellen. Neem contact met ons op.

Havantec Food Equipment - Den Uitvanck 16 - 5688 XG - Oirschot - T. +31 499 376 970 - E. info@havantec.nl