ITEC is al meer dan 25 jaar een sterk merk in de markt. ITEC is vandaag de dag onderdeel van Frontmatec voor innovatieve hygiëne technologie en oplossingen. ITEC is wereldwijde marktleider op het gebied van persoonlijke hygiëne en ergonomische systemen voor de voedingsmiddelenindustrie. 

Voor een leverancier van hygiëne technologie zijn er in deze door een pandemie gekenmerkte tijden natuurlijk bijzondere taken weggelegd. Naast bestaande klanten vragen ook nieuwe belangstellenden uit de detailhandel, scholen en openbare instellingen naar systemen voor veilige handhygiëne, vaak in combinatie met sensoren voor het meten van de lichaamstemperatuur of gezichtsherkenning. Het aanboren van deze nieuwe markten gaf het bedrijf een extra stimulans. 

Nieuwe hygiëneoplossingen zoals de Manotizer of de Mano Tower werden op korte termijn ontwikkeld en op de markt gebracht.


‘’Hygiëneconcepten en de implementatie hiervan zijn core bussiness voor de voedingsmiddelenindustrie’’


Daarnaast bleef het inrichten van hygiëne in de voedingsindustrie, de core bussiness van Frontmatec, het belangrijkste. Het portfolio van ITEC varieert van modulaire renigings-en desinfectiesystemen, strikte controlesystemen tot complexe hygiënesluizen in de productietoegang. Op het gebied van voedselhygiëne strekt het assortiment zicht uit van reinigingssystemen voor messen en schorten tot chemisch-vrije desinfectie van oppervlakken. Elk product voldoet aan de hoogste eisen wat betreft veiligheid, efficiëntie en duurzaamheid. Hierdoor zijn bedrijven voorbereid op nieuwe toenemende regelgevingen. 

ITEC maakt daarmee zijn claim waar; op maat gemaakte concepten voor individuele toepassingen van de hoogste kwaliteit, van de ontwikkelingsfase tot after-sales service.


‘’Meer efficiëntie dankzij het Lean Manufacturing principe’’


Extra productieruimte maakt een betere structurering van de productieprocessen en de toevoer van materialen mogelijk. Om dit doel te bereiken investeerde de onderneming in vier automatische opslagtorens. De vrijgekomen opslagruimte kon hierdoor worden gebruikt voor het uitbreiden van de productie en de verpakkingsruimte voor de levering van reserveonderdelen. Door de toegenomen ruimte is het mogelijk om de productiecapaciteit te vergroten en efficiënter te kunnen produceren. 

Daarnaast worden ideeën van "slanke" productie gebruikt voor procesoptimalisatie. Het basisidee van het continue verbeteringsproces (CIP) staat hierbij centraal. Bovendien is het beginsel van Lean Manufacturing erop gericht de processen te standaardiseren. Met name de ervaring van elke individuele werknemer wordt zeer gewaardeerd voor de optimalisatie van de productie. Ze staan immers dagelijks in productie en kunnen dus het best beoordelen waar er potentieel voor verbetering is. Deze suggesties worden voortdurend uitgewisseld met de ontwerpafdeling en de productieleiding. Want: wat niet geheel vlekkeloos verloopt wordt gezien als een kans om te verbeteren.


‘’ Een sterkte partner in After sales en service’’


Met meer dan 25 verkoop- en dienstverlenende partners, is ITEC wereldwijd vertegenwoordigd en creëert met kwaliteit, nuchterheid en betrouwbaarheid de basis voor een langdurig partnerschap en duurzame groei. Frontmatec hecht veel belang aan hygiëne en daarom zijn trainingen en workshops standaard, waarmee de knowhow van de partners wordt verbeterd. Frontmatec Hygiene heeft een naam voor zichzelf gemaakt en heeft met het merk ITEC een sterke speler in de de markt. Het nieuwe management doet er alles om dit te continueren in de toekomst. Met investeringen in technologische ontwikkelingen, met innovatieve producten en goede service.