Veel industriële voedingsbedrijven werken of willen werken met bevroren producten in het productieproces.

Of het nu gaat om vlees of vis of zelfs groenten of fruit, het versnijden van bevroren voedsel vóór de verwerking ervan vermijdt besmetting en verlies van voedingsstoffen, het verzekert de versheid van het product en vermindert de koelingskosten voor de gebruiker.

Onze bevroren blokken verkleiners, ook bekend als flakers, zijn uitgerust met een speciaal ontworpen roestvrijstalen messenrol die met twee (2) snelheden roteert en het voedselproduct in dunne vlokken snijdt. Hiermee wordt de verwerkingstijd aanzienlijk verkort en de kwaliteit van het eindproduct verbeterd.

Havantec biedt een assortiment aan bevroren blokken verkleiners / flakers met uiteenlopende capaciteiten, het compactste model, de Lakidis FR-100, biedt een maximale capaciteit van 1500 kg/uur voor een product met temperaturen van 15°C tot -18°C en het grootste model, de N&N FL-660, biedt een maximale capaciteit van 8000 kg/uur voor een product met temperaturen tot -30°C. Daartussen biedt het assortiment nog 3 andere types flakers; FR-300, FL-330, FL-440 en een guillotine de GN-400.


De FR-300, FL-440, FL-660 zijn uitgerust met een pneumatisch systeem, dat verantwoordelijk is voor de toevoer van de bevroren blokken in de messenrol en tijdens de werking worden alle vereiste speciale veiligheidssystemen toegepast.

Het DC Breaking System, is het veiligheidssysteem dat verantwoordelijk is voor het mechanisch en elektrisch afremmen van de machine indien de noodstop wordt ingedrukt of veiligheden worden onderbroken. De machines zijn veiligheidtechnisch uitgerust met verschillende sensoren; 

  • De deksel over de messenrol. Indien geopend draait de machine niet. 
  • Controle op aanwezige normwagen. Indien de normwagen niet aanwezig is, draait de machine niet. 
  • Pneumatisch systeem. Indien het pneumatisch aandruk systeem geopend is voor de schoonmaakstand, draait de machine niet.


Onze bevroren blokken verkleiners / flakers voorzien in de dagelijkse behoeften van een breed scala aan industrieën zoals de vlees-, vis- en zuivelindustrie, maar ook voor de productie van sappen uit diepgevroren fruitblokken, voor het versnijden van diepvriesgroenten en voor de cosmetische producten.

Kunnen wij voor u een advies en gespecialiseerd voorstel op de behoefte van uw productieproces uitbrengen? Neem direct contact met ons op of vul het contact formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.