Havantec introduceert de nieuwe (schnitzel)pletter PL-600

De Havantec PL-600 is de nieuwste uitbreiding van ons eigen assortiment productiemachines. Pletten van uw product brengt veel voordelen met zich mee en zorgt dat het vlees mals blijft en gereed is voor eventuele verdere verwerking. 

De PL-600 is geschikt voor de verwerking van bijvoorbeeld biefstuk, schnitzel, cordon-blue, kalkoen, kipfilet en vis, in zowel vers als bevroren.

Met pletten zorgt u ervoor dat de bereidingstijd van het gehele product gelijk wordt, baktijd verkort, dat het product voorbereid wordt voor verdere verwerking of om het product te vergroten. Oppervlaktevergroting en een uniform uiterlijk maken producten visueel aantrekkelijker. Gelijke en kortere gaartijden zorgen daarnaast voor minder gewichtsverlies.

Nadat het product handmatig of door middel van een transportband naar de PL-600 wordt aangevoerd zorgen twee evenwijdig lopende banden ervoor dat het product tot de gewenste dikte wordt geplet. De productdikte is eenvoudig en traploos in te stellen door middel van een handwiel.

De banden worden vochtig gehouden om plakken en beschadigen van product te voorkomen. Onder de band zorgt een opvangbak met afvoer ervoor dat de werkplek hygiënisch en schoon blijft.